Регулаторната комисија за енергетика денеска одлучува за цените на нафтените деривати.

Согласно последната одлука на РКЕ, дизелот поевтини за еден денар, а бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 поскапе за половина денар.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 85,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 87,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 76,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 75,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 45,459 (денари/килограм)