Јавноста ја очекува цената која засега не е познато дали ќе забележи нов скок .

Во изминативе неколку недели горивата регистрираат скок на цените поради поскапувањето на нафтата на светските пазари.

До овој момент, цената на бензините Еуросупер БС95 и Еуросупер БС98 е 68,5 и 70,5 денари по литар.

Од друга страна дизелашите точат горива за 61.5 денари за литар.