Илија Димовски од ВМРО ДПМНЕ на социјалните мрежи го сподели својот став во однос на економската криза и состојбите со перманентното зголемување на цените

Во продолжение неговиот став

Помладите не ја памтат трагедијата наречена транзиција:
– затворени фирми;
– луѓе без работа;
– ниски плати;
– големи даноци;
– урнисано здравство;
– редици на бензинските;
– празни рафтови;
– квоти, бонови и рестрикции.
Се врати СДСМ, се враќаат и катастрофите од транзицијата…, напиша Илија Димовски на социјалните мрежи.