– Има таков нароид презема независна одговорност за влада без формирање коалиција, изјави лидерот на таа партија,  Слави Трифонов, јави допсиникот на МИА од Софија.

Тој нагласи дека премиер би бил Николај Василев кој беше во претходна влада вицепремиер. Министер за надворешни работи би бил Роди Најденов, искусен дипломат и поранешен амбасадор во Германија и Австрија

Министер за економија би бил Лубомир Дацов, кој беше од владата на Симеон Саксобурготски.