Претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети денеска им го честита на сите православни верници празникот Велигден.

По овој повод, Ахмети на сите верници им посака здравје, бериќет и радост, посакувајќи им благослови во семејствата на овој празник на воскресението.

Претседателот на ДУИ исто така во оваа прилика нагласи дека Велигден не потсетува на триумфот на светлината над темнината, животот над смртта и во суштина воскресението на надежта и верата.

– Почитувани верници, на овој празничен ден за вас, дозволете ми да се обратам на секој од вас посакувајќи ви здравје, просперитет и радост. Благословени да бидат вашите семејства на овој празник на воскресението. Велигден не потсетува на триумфот на светлината над темнината, на животот над смртта и во суштина на воскресението на надежта и верата. Честит Велигден и за многу години, се вели, меѓу другото во честитката на претседателот на ДУИ Ахмети по повод празникот Велигден, изјави Ахмети.