Непозната жена од Минск, Белорусија, со статив се обиде да го нападне водачот на ГЕРБ, Бојко Борисов. Таа беше оддалечена од луѓето околу Борисов и само брзата интервенција на полицијата ја спаси од јавен линч од собраните симпатизери на лидерот на ГЕРБ.

Русокосата жена покажа блиски односи со новинарката критичарка на ГЕРБ, Мирољуба Бенатова, бидејќи тие поминаа долго време во разговори и насмевки.

Првично, жената се претставила како новинарка од руски медиуми, а потоа и од Ал Џезира, што се покажало како лага по полициската проверка.

Провокаторотката, која одби да прикаже на полицијата документи за лична идентификација, се покажа дека е државјанин на Белорусија.

Провокаторка от Беларус нападна Борисов със статив

Провокаторка от Беларус нападна Борисов със статив на влизане в Национална полиция, опита да препречи пътя му

Posted by Tribune.bg on Thursday, July 15, 2021