За мене Битола претставува посебен предизвик и очекувам после локалните избори Битола да го добие препознатливиот сјај којшто го заслужува – истакна Мицкоски.

Тој порача дека се уште траат анкетите и иницијативата за собирање проекти и дека затоа ќе треба да се причека до втората половина на август за да има конкретни имиња со кои партијата ќе настапи на локалните избори.

Сепак, Мицкоски истакна дека нивниот кандидат ќе понуди нешто сосема различно и подобро од тоа што се случуваше во гардот во изминатите четири години.