Извесен Фуркан Бела споделил видео на кое се гледа како вози по велосипедска патека за да го одбегне сообраќајниот метеж.

Во декември минатата година возач исто така објави видео како вози по велосипедска патека за да не чека во колоната на булеварот 8 Септември сѐ до булеварот Илинден.

Возачот беше казнет со 45 евра, што не е доволно висока казна за ваквите прекршоци.