Порталот Охрид1 вчера објави видео на кое јасно се слушна повикот на полицицаецот кој се обидува да иницира инцидент.

До инцидент не дојде по реакцијата на претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Донев кој му одговори на полицаецот дека никој не сака да ги нападне и нема причина за тоа.

За потсетување ВМРО-ДПМНЕ трет ден по ред, ќе одржи протести во 10 градови. Од партијата велат дека протестите се оджуваат против новиот обид за продажба на националните и државни интереси од страна на Зоран Заев и Владо Бучковски