Размислување за Учество

Во гостување на Канал 5 телевизија во емисијата „Само интервју“,  Гордана Силјановска-Давкова, која беше кандидат на ВМРО-ДПМНЕ на последните претседателски избори, открива дека уште размислува дали ќе се кандидира на идните претседателски избори.

Давкова упати жестоки критики до Стево Пендаровски кој како претседател не стави вето на законот што донесе измени во Кривичниот законик

Разговор со Лидерот

 

Според неа, таа веќе разговарала за ова со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, но уште нема креирано крајно решение.

– Сè уште не знам, размислувам преку призмата на мојот живот. Нема конечно решение, изјавува Силјановска-Давкова.

Дополнително, истакнува дека секој може да се кандидира за претседателски кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и дека ќе треба да го претстави својот програм на конвенцијата, но конечното решение ќе биде донесено од делегатите.

Промени на изборниот терен

 

Според неа, постојат многу причини зошто резултатот од претходните претседателски избори ќе биде различен од претходниот.

Етничка Припадност и Кандидатите

 

Што се однесува до најавите на албанската опозициска блокада дека ќе претстават свој кандидат за претседател, и дали може да се очекува албански претседател воскоро, Силјановска-Давкова вели дека нема проблем со етничката припадност на претседателските кандидати. За неа, најважно е знаењето и елоквентноста на кандидатот.

Поставување на Знаењето пред Партиската Припадност

 

Во последните претседателски избори, Блерим Река остави впечаток.

– Немам проблем ако има албански кандидат за претседател на државата, но најважното е кој е кандидатот. Време е да се стави знаењето пред партиската припадност, изјавува Силјановска-Давкова.

 

Извор: Kanal5

Извор: Курир