Оттаму пососчуваат дека 55.000 луѓе останаа на улица, а тие велат се е во ред!

– 6.200 бизниси ставија клуч на врата. Десетици илјади тутунари едвај преживуваат. Народот се бори за гола живеачка. Половина милион луѓе живеат со по 2 евра на ден, а СДСМ зборува за економија и напредок. Народ се смее кога ги слуша изјавите од СДСМ. Надвор од штабот на СДСМ е сиромаштија, која тие со наполнети сметки од тендерите на СДСМ не ја чувствуваат, но тоа не е народот, тоа се стотина лица блиски до Заев, остатокот преживува, се наведува во партиското соопштение.