Има пациенти помали од 2 години, па се до 16 годишна возраст.

Пет се на кислородна поддршка, но сите се стабилни.

Многу од децата се хоспитализирани поради дехидрираност. Во дневните амбуланти дневно се прегледуваат и по 60 деца поради сомнеж за зараза од ковид или деца кои веќе имаат ковид, пренесе Канал 5.