На 30.05.2023 во 11.50 часот, Т.Д.(20) од Кичево во полициска станица пријавила дека на улица „Рудничка“ во Кичево била касната од куче скитник.

На 30.05.2023 во 20.00 часот во Полициската станица Драчево, В.А.(46) од Скопје пријавила дека на ул.„Иван Хаџи Николов“ била касната од куче скитник.

На 30.05.2023 во 22.50 часот во Полициската станица Драчево, И.К.(34) од Скопје пријавил дека на ул. „Иван Хаџи Николов“ бил каснат од куче скитник.

На 30.05.2023 во 13.00 часот во Полициска станица Ѓорче Петров, С.А.(21) од Скопје пријавил дека во село Кучково, скопско бил каснат од куче скитник.

На 30.05.2023 во СВР Битола, С.М.(58) од Битола пријавила дека крстосница од ул„Солунска“ и ул.„Ѓорги Наумов“ во Битола била касната од куче скитник.

На 30.05.2023 во СВР Битола, М.Б.(31) од Битола пријавил дека во близина на спортската сала во Битола бил каснат од куче скитник.

На 30.05.2023 во СВР Битола, Н.С.(26) од Битола пријавил дека во Градскиот парк во Битола бил каснат од куче скитник.