Пожарникарската единица од Штип потврди дека имало пожар во депонијата кај Ново Село и веднаш биле испратени екипи да го угаснат.

Од Јавното претпријатие Исар велат дека депонијата често се пали во летниот период, наводно од метанот што испарува од ѓубрето.