-Моја најголема заложба е вакцинацијата да ја завршиме што побрзо. Имаме добро поставен и ефективен механизам за вакцинирање кој започна да се спроведува. Искрено верувам дека малата достапност на вакцини во светот наскоро ќе биде минато, а потоа, деноноќно ќе работиме за што пократко време да вакцинираме што поголем број на граѓани. Барам трпение, разбирање и почитување на мерките додека да се надмине овој период, порача Филипче.

Светски ден на здравјето

Моја најголема заложба е вакцинацијата да ја завршиме што побрзо. Имаме добро поставен и ефективен механизам за вакцинирање кој започна да се спроведува. Искрено верувам дека малата достапност на вакцини во светот наскоро ќе биде минато, а потоа, деноноќно ќе работиме за што пократко време да вакцнираме што поголем број на граѓани. Барам трпение, разбирање и почитување на мерките додека да се надмине овој период.

Posted by Венко Филипче on Wednesday, April 7, 2021