Пред доаѓањето на министерот за здравство Венко Филипче на партерното уредување на Модуларниот ковид-центар болници во Битола, работеа десетина мајстори кои ги поплочува пристапните патишта. Тие беа ангажирани да се средат пристапните патишта и околината на модуларните болници.

Во уредудвањето на партерното уредување на модуларните болници беа вклучени и работници на ЈП „Комуналец“. Но, само што заврши посетата на министерот Филипче, мајсторите кои беа ангажирани на уредувањето на болницата си ги собраа алатите и си заминаа, пишува Нова Македонија според информации од нивниот дописник во Битола.

Целиот текст прочитајте го ТУКА.