– Ние успеавме како најголема пратеничка група во парламентот да издејствуваме да се одржи седницата од петиот пакет на мерки, вели Петрушевска за Радио Лидер.

Таа вели дека за разлика од другите петиот пакет мерки се однесуваат на сите граѓани.

Петрушевска: Во интерес на стопанството е да биде одблокиран петиот пакет мерки

Posted by Радио Лидер on Monday, April 5, 2021

Таа додава дека во интерес на стопанството е да биде одблокиран петиот пакет мерки и вели дека државната помош треба да пристигне кај компаниите кај кои не помогнала.