– Процесот на проширување е заглавен, ова што се случува со Бугарија е една неискреност која ЕУ и ја дзволува на Бугарија да оди вон Договорот кој беше потпишан и да носи Декларација во Собранието кои нас не не обврзува. Тоа не е Декларација која е донесена во нашето Собарние со барања внатре кои се над Договорот па се прашувам зошто ако ги имаа тие брања не ги вградија во тој Договор кои ние го потпишавме.Па да го видев мажот кој ќе го потпишеше таквиот договор со комплетно наше индентитетско редифнирање, не очекувам ништо драматично дека ќе се случи со нас во однос на Бугарија, вели Грчева.