пишува: Ивор МИЦКОВСКИ

Се гледа добро тука лажната борба против криминалот и корупцијата, непостоечката борба против урбанистичката мафија, селективноста кога се збори за правда или за Едно општество за сите.

Оваа кафана која беше срушена на почетокот на мандатот со голема помпа, уклучување во живо и тешки зборови како држвата се борела против криминалот и корупцијата, еве ја воскресната како симбол на непокорливиот и непроменливиот менталитет и системската нефункционалност на овие простори.

Симбол на самоволие, негрижа, површност, алчност и тотално отсуство на одговорност или барем, добар вкус.

Една проста слика која ја издава сета лажност и површност на нашите политичари.

Ова е сликата на една епоха, во неа е содржана сета лажност и фаличност на политиките на власта.
Се гледа добро тука…

Posted by Ivor Mickovski on Thursday, March 25, 2021