Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски преку статус на Фејсбук пишува дека денеска остварил средба со граѓаните од селото Горна Матка.

-Пријатна средба со граѓаните од селото Горна Матка од општината Сарај заедно со пратеникот Бојан Стојаноски и претседателот на општинскиот комитет на ВМРО – ДПМНЕ во Сарај Мартин Стојановски.

Расположението на луѓето како и секаде е во разочарување.

Овие луѓе се заборавени од општината, градот Скопје и власта.

Велат четири години никој не дошол, ниту па нешто не прашал.

ВМРО – ДПМНЕ тоа нема да го дозволи.

Никој нема да биде заборавен.

Проекти, проекти и многу работа.

За секој граѓанин, во секое село во секој град, вели Мисајловски во својот статус на Фејсбук.