-Ние како ВМРО-ДПМНЕ понудивме конструктивни решенија, рече Мисајловски и во однос на пописот потенцираше дека ова е победа на народот.

Тој посочи дека неколку илјади граѓани се потпишаа на иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за одложување на пописот.

Ова е победа на народот, собиравме потписи за да победи разумот, рече Мисајловски.