Премиерот Заев и министерот Филипче на прес-конференција ги соопштуваат деталите, односно колку време ќе трае овој нов полициски час.

Филипче и Заев исто така ќе објаснат дали ќе има рестрикции и кон угостителските објекти, како што е најавено.