На секој балкански претседател му излегувам на мегдан, со Александар Вучиќ не можам, еве му признавам. Во сѐ е подобар од пруги до вакцини, рече претседателот на државата Стево Пендаровски во „Само интервју“ на Канал 5 прашан со што се вратил од Брисел, бидејќи српскиот претседател се вратил со грант од 600 милиони евра за брза пруга.

– Со Алекасандар Вучиќ еве капа долу. Во таа дисциплина во која тој се натпреварува јас објективно нема што да барам, не можам со него да се споредам. Со сите претседатели можам, ама со Вучиќ не, за вакцините и за автопатот – вели Пендаровски.