Обилните дождови денеска предизвикаа големи поплави во главниот град на Турција, Анкара.

Дождот проследен со ветер предизвика материјална штета, корнејќи покриви од згради и дрвја.

Поради надојдената вода сообраќајот во Анкара е блокиран.

Поплавена е една од големите автобуски станици во градот.

Според метеоролозите обилните дождови во Анкара ќе продолжат и во наредните часови.