Посетата на премиерот Кирил Петков на Скопје не се откажува, туку се одложува, објави „БНТ“, по добиена информација од прес-центарот на бугарскиот Совет на министри.

Засега нема точни информации кога точно ќе се оствари.

Претходно бугарските медиуми соопштија дека Кирил Петков и шефицата на неговиот кабинет Лена Бориславова ќе се самоизолираат во наредните денови.

Одлуката доаѓа неколку часа откако стана јасно дека претседателот на Народното собрание Никола Минчев има коронавирус.

-Премиерот Кирил Петков продолжува да работи од далечина и е во постојан контакт со членовите на Советот на министри, објавија од „БНТ“.