Координаторот за вакцинација во таа држава Валериу Георгита изјави дека за изминатите 24 часа 33.000 закажани вакцинации со АстраЗенека се откажани од вкупно 448.896.

– Во моментотво центрите за вакцинација каде се аплицира АстраЗенека имаме голем бропј луѓе кои се откажќаа од вакцинација со таа вакцина…бројот на закажани вакцинации е 446.896 со АстраЗенека, изјави тој.

Властите во државата продолжуваат со вакцинација на АстраЗенека се додека не добијат мислење од Европската агенција за лекови.