Со тоа, како што соопштија од Црвениот крст, е даден скромен придонес во ублажување на последиците од трагедијата.

– Со овој хуман чин се искажа висока општествена одговорност и грижа за населението во услови кога им е најпотребна, информираат од Црвениот крст.