Во шокантниот инцидент што се случил на 08.03.2024 година, 36-годишна жена храбро пријавила вознемирувачка случка која се случила околу 19:30 часот во Кочани. Жртвата, била мајка и била физички нападнатa од сопствениот син М.Л. Таа раскажала за овој ужасен настан приреден од страна на нејзиниот син.

Вознемирувачките детали

Жртвата, чиј идентитет е заштитен, се обратила до властите на 09.03.2024 година во 17:00 часот, расветлувајќи го трауматичното искуство што го преживеала. Напаѓачот, нејзиниот син М.Л., ја истепал, оставајќи ја со емоционална лузна.

Брза реакција и итни мерки

По добивањето на вознемирувачкиот извештај, органите на редот и локалните власти веднаш започнаа мерки за истрага и решавање на случајот. Итноста на ситуацијата бара брзо и темелно испитување за да се донесе правда за жртвата и одговорност за агресорот.

Извор: Курир