Како што пренесува Ројтерс, возачот изгледа изгубил контрола над возилото.

Полицијата не била достапна за коментар, но весникот Ел Еспањол навел дека со возилото управувало момче, мештанин, кој во автомобилот бил со родителите.

Ел Еспањол истакнал дека полицијата не ја третира несреќата како поврзана со тероризам.