Се очекува цумани со висина од еден метар, а оние кои се на море, треба веднаш да заминат на брегот и да се оддалечат од крајбрежјето.

Постои предупредување дека цунамито може да биде поголемо од очекуваното.

Од големиот земјотрес кој ја погоди Јапонија, повеќе може да видите од видеото во продолжение.