Тој предмалку пристигна во седиштето на СДСМ на Бихаќка, а во тек е пребројувањето на гласовите.

Ова беа први внатрепартиски непосредни избори. Право на глас имаа 69.000 членови, а се гласаше на над 200 избирачки места во 80 општини.