Единствен кандидат беше актуелниот партиски лидер и премиер Зоран Заев.

Тој претходно ја промовираше својата програма како кандидат за претседател на партијата, за која рече дека е базирана на пет клучни столба, при што најави „најголема политичка акција за нова позитивна промена на начинот на функционирање и менталитетот на политичките партии во нашата земја“, почнувајќи токму од СДСМ.

🔴[Во живо:] Прес-конференција на Централната Изборна Комисија на СДСМ

🔴[Во живо:] Прес-конференција на Централната Изборна Комисија на СДСМ

Posted by СДСМ – Социјалдемократски сојуз на Македонија on Sunday, March 21, 2021