– Длабоко потресна е веста за смртта на еден од најталентираните актери на Албанскиот театар Луран Ахмети.
Луран замина, но зад себе остави длабоки траги на театарската сцена и ликови за паметење во повеќе странски филмски и телевизиски проекти.
Упатувам најискрено сочувство до семејството во овие моменти на длабока тага.
Почивај во мир Луран. U prehsh në paqe, Luran, напиша Заев на Фејсбук.