Ако таа бројка ги вклучува средствата што државата ги „инјектирала“ за да ја стабилизира економијата, тогаш тоа е повеќе од 175 милијарди евра.

-Загубите во однос на очекувањата од периодот пред круната се огромни, посочува „Агенда Австрија“.

Анализата укажува на тоа дека Австрија нема да го достигне нивото пред кризата повторно до 2022 година, што значи подоцна од другите земји.

Сепак, дури и во 2024 година, БДП ќе биде за повеќе од 20 милијарди евра помалку отколку што би бил во светот без короната