Како што наведува д-р Трајкова, која секојдневно учествува во борбата со епидемијата, секојдневните трагедии кои докторите и лекарите ги трпат се неиздржливи.

Таа побара оставка од надлежните за, како што вели, тоа што не најдоа ниту еден ден да влезат и да помогнат каде што умираат луѓето.

– Лесно се менаџира од кабинет. Ја сотревте Македонија!, напиша д-р Трајкова.

Прочитајте го нејзиниот фејсбук статус во целост:

Секојдневните трагедии што ги доживуваме сите ние кои работиме во Ковид центрите се НЕИЗДРЖЛИВИ!
За пациентите и нивните…

Posted by Slavica Trajkova on Sunday, March 28, 2021