На социјалната мрежи се појави фотографија од него како заедно со колешка со прстите прават орел, албански националисти симбол кој го симболизира создавато на Голема Албанија.

Фотографијата датира од 2019 година.

Претходно Гарванлиев во спотот на неговата песна стави бугарско знаме, а потоа ни јавно кажа дека има бугарски пасош.