Објавата беше споделена на неговата верификувана страница на Фејсбук, пишува Бизнис Инсајдер.

-Меѓународната заедница треба да комуницира со актуелната влада наместо да го отуѓува авганистанскиот народ, се вели во објавата.

Тој додаде:

-Светот мора да сфати дека Авганистан ако сака да биде просперитетен и безбеден, мора да подаде рака за пријателство. На него не може да влијае непријателството што ги одбележа последните дваесет години, додаде тој.

По еден час објавата е избришана.