– Средбата меѓу секретарите на албанските политички партии кои се дел од Парламентот беше свикана пред да се одржи средбата меѓу Заев и Мицкоски. Нивната покана беше испратена претходно, до вчера тие не дадоа одговор за оваа покана. Во врска со оваа средба темата беше пописот на населението, законот за државјанство, како и меѓупартиската соработка во врска со проекти кои се во Парламентот. Многу искрено беше подадена рака за соработка кон опозицијата која ја одби како што и претходно ја одби, рече Груби.

Вицепремиерот додаде дека ќе продолжат со истите ангажмани за соработка за заеднички платформи, како и дека ќе продолжат да бидат отворени да седнат заедно на средба.

– Ќе продолжиме со нашите заедничи интереси и нашата подадена рака продолжува, нема никаква друга агенда, напротив, многу ми е жал за нивното одбивање за меѓупартиска соработка, посочи Груби.