Утре ќе биде познато дали ќе има и натаму полициски час и објектите ќе останат затворени, односно членовите на комисијата треба да ја дадат препораката, додека Владата ќе го има последниот збор.

Во вторник завршува важноста на двонеделните рестриктивни мерки но не е исклучена можноста тие да продолжат уште една недела, односно до 27 април.

Во моментов она што е познато е дека според Министерството за здравство, попушта притисокот врз болниците, што е клучно во донесувањето на одлуката.