Хелихоптер
Кај си бе, Тричко, не сум те видел сто години?
Еве, се враќам со хелихоптерот.
Кај беше?
Нов Зеланд, Маурициус, Израел.
Ти се шеташ, а народот умира.
Не, секаде кај што латав смртноста е нула на сто илјади.
Да, но во Прилеп има сто на сто илјади.
Знам, но над Прилеп не може да лета хелихоптер поради постојаната ерекција на Даме Чкатровски, машината секој момент може да ја закачи таа бандера и да се урне у ку*ац, пишува Тричковски.