Денеска, одбележувајќи го Меѓународниот ден за борба против корупцијата, со донесен План за борба против корупција, кој обилува со мерки кои како институции веќе ги имплементираме. Ова го напиша денеска на неговиот Фејсбук профил министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

– Борбата со корупцијата е најсилната алатка за самоодбрана на една држава, чин на вистински патриотизам!, објави Спасовски.