Пред портите, околу 120 работници на тетовското Јавно комунално претпријатие протестираа и рекоа дека нема да се вратат на работа додека не им бидат дадени- заостанатите плати за август и не се изрегулира нивното здравствено осигурување.

Комуналните работници во Тетово велат дека им е доста од протести за секоја плата.

Општина Тетово ќе се сретне со работниците за да го реши проблемот.

Извор: telma