Единствениот кандидат за претседател на конгресот на СДСМ предизвика стотици сатирични коментари на социјалните мрежи.

Особена гласна е Твитер заедницата која прави секакви шеги бидејќи има само еден пријавен кандидат. Во еден од коментарите преку видео монтажа на шега се објаснува што се случува на избирачките места на СДСМ.