Владата денеска ќе расправа како ќе го реши проблемот со парно греењето во скопје. Една од опциите е и одземање на лиценците на компаниите кои ги снабдуваат скопјани со топлинска енергија – дознава Телма.

Од Владата велат дека се подготвени да покријат 100% од разликата од актуелната до реалната цена на топлинска енергија доколку Градот Скопје и општините не одлучат да дадат поддршка од 20%. Ниту компаниите пак кои имаат лиценца за производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија се уште не испратиле одговор до Владата дали 6 милионие вра ќе се деоволни за надминување на проблемот со парното.