Повеќето од нив се со македонски регистарски ознаки. Во моментов не се познати причините за блокадата, но тоа предизвика голема нервоза кај патниците бидејќи наскоро почнува полицискиот час.

Некои возачи велат дека повеќе од еден час македонските погранични власти не презеле ниту еден чекор за решавање на оваа состојба.