-Пандемијата на Ковид-19 ја покажа важноста од солидарност, обединетост и меѓусебна доверба. Ја разбуди свесноста дека само заеднички можеме да ги надминеме предизвиците со кои се соочуваме.

На европските граѓани и на сите претставници на ЕУ им го честитам 9 Мај-Денот на Европа и победата над фашизмот!, додава Претседателот.