Тој беше вакциниран во болницата Сент Томас во Лондон, во истиот здравствен центар каде што се лекуваше од Ковид-19 во 2020 година, пишува Дејли меил.

Џонсон претходно објави дека ќе ја прими вакцината, која уште се нарекува Оксфорд и за која Европската агенција за лекови (ЕМА) соопшти дека вчера е ефикасна и безбедна и дека не е поврзана со зголемен ризик од згрутчување на крвта.

Британскиот премиер ги повика сите граѓани да ја примат короната против вирусот корона, истакнувајќи дека вакцината е целосно безбедна.