Компанијата „ТикТок“ наскоро ќе понуди нова апликација за објавување фотографии, која ќе биде конкурент на популарните платформи како „Инстаграм“, напиша изданието The Verge, покажувајќи порака накратко испратена до корисниците на популарната кинеска мрежа.

Нова апликација како конкурент

Новата апликација која ќе биде конкурент на Инстаграм ќе се вика TikTok Notes. Според првичните информации таму ќе може да споделува и нови и претходни објави на фотографии, како и да става натписи до фотографијата. Корисниците ќе можат да се откажат од оваа услуга ТикТок, известува TechCrunch.

Но, се чини дека креаторите сакаат да ја искористат својата огромна корисничка база за фото сервисот, наместо да ја создаваат допрва, додаваат двете публикации.

Забрана на ТикТок во САД

Патем, денеска одново е актуелен ТикТок во САД. Претставничкиот дом на оваа држава одобри закон со кој би се забранил ТикТок. Ова би се случило доколку нејзината матична компанија која има седиште во Пекинг не се откаже од популарната платформа за социјални медиуми.