Неговиот Фејсбук статус ви го пренесуваме во целост:

Фашизам на најјако!

Еве го во целост бугарскиот референдум пратен во ЕУ. Е сега, замислете, таа ЕУ бара да се договориме со Бугарија. Ова во посраниов меморандум да го договориме? Да се потпишеме под нивните лаги и клевети?

Очигледно Бугарија како и Грција, членството во ЕУ го злоупотребува за решавање на македонското прашање во своја корист. Овој меморандум е бришење на се македонско со гумичка од пет денари. И вие СДС(М), ова го преговарате со Бугарите?

Професорке Колозова читни го меморандумот. Може ќе се предомислиш за тоа кој е луд. Ние или Бугарите. Како мислиш после ова било кој Македонец да остане мирен. Па после зошто сме реагирале и на пеачи што ни парадираат пред очи со бугарски симболи, додека трошат наши пари? Дали според тебе ваков меморандум и личи на земја членка на ЕУ?
Шерувајте го, да прочитаат сите за што преговараат велепредавнициве наши, напиша на Фејсбук, актерот Сашо Тасевски.

Фашизам на најјако!
Еве го во целост бугарскиот референдум пратен во ЕУ. Е сега, замислете, таа ЕУ бара да се договориме…

Posted by Sasho Tasevski on Friday, March 19, 2021